POKLADY STARÉ PŮDY

Poklady staré půdy čekají na své objevení

Plná tajemství, příběhů, fantazie, podivuhodných dvířek a zákoutí. Taková je expozice Poklady staré půdy, kterou najdete v zrekonstruovaných autentických prostorách Muzea Kroměřížska. Vydejte se na putování z reálného světa do říší literárních a filmových hrdinů. Indicie vám vždy napoví, ke komu jste přišli na návštěvu. Vrtule, liška, růže? Vítejte u Malého prince! Pan Bobr, průchozí skříň, moudrý Aslan? Čekají vás Letopisy Narnie! Kulaté brýle, létající auto, přístěnek pod schody? Ale vždyť to už jste určitě uhodli!

Kromě dalších a dalších příběhů expozice ukrývá, jak napovídá název, řadu pokladů, které čekají na své objevení. Poschovávány jsou na místech obvyklých i tam, kde byste je vůbec nečekali. A pozor – není to vždy jen zlato a drahokamy. Drahocenným artiklem se vám v určité situaci může stát třeba obyčejné mýdlo nebo káva. Objevit vám je pomůže důmyslný plánek, který obdržíte při vstupu do expozice. Děti, které najdou všechny poklady, získají na recepci malou sladkou odměnu. V členitém prostoru staré půdy jsou ukryti i opravdoví její obyvatelé. Když budete pozorní, najdete kunu, krysy, myši, kavku nebo sýčka.

Expozice zabaví celou rodinu, každý si v ní najde to své. Je plná atraktivních předmětů. Řadu z nich přinesli po výzvě muzejníků obyvatelé Kroměříže a okolí. Kromě toho uvidíte desítky exponátů historických, ze sbírky výtvarného umění a uměleckého řemesla, zoologie, entomologie, etnografie, mineralogie a archeologie.

Bližší informace se dozvíte na stránkách Muzea Kroměřížska.

Velké náměstí 38/21,
Kroměříž 1,
Česko

+420 573 338 388

www.muzeum-km

Prohlédněte si fotogalerii