Festival Hudba v zahradách a zámku

Hudební zážitky spojené s prostředím památky UNESCO to je ve zkratce letní festival Hudba v zahradách a zámku, jehož 23. ročník se v Kroměříži koná. Za organizací festivalu stojí město Kroměříž, Dům kultury v Kroměříži, Art Collegium 2002, Klub UNESCO Kroměříž a Květná zahrada v Kroměříži. Na programu i organizaci se podílí jeho umělecký ředitel, dirigent František Macek. Festival má krásný cíl prezentovat to nejlepší ze světa klasické hudby v prostředí památek UNESCO města Kroměříže.

pátek 17. června – Český filharmonický sbor Brno a Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín pod taktovkou Františka Macka předvede kantátu Carla Orffa na motivy středověkých básní a písní Carmina Burana (skleník Květné zahrady)
Sobota 25. června – vokální soubor Capella Mariana v programu nazvaném Caravaggiova pouť s podtitulem Hudební cesta z Milána do Neapole představí skladby arcibiskupského zámeckého hudebního archivu (rotunda Květné zahrady)
čtvrtek 30. června – Filharmonie Brno a americká houslistka Aubree Oliverson pod vedením dirigenta Františka Macka odehrají v rámci Španělského večera hudbu Rimského-Korsakova, Saint-Saense a Ravela (skleník Květné zahrady)
středa 20. července – koncertní provedení Dvořákovy opery Rusalka v podání Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín (skleník Květné zahrady)
sobota 30. července – závěrečný koncert dirigentských kurzů, kde jeho frekventanti a Filharmonie Bohuslava Martinů představí skladby Rossiniho, Mozarta, Smetany a Dvořáka (skleník Květné zahrady)