Kroměřížská radnice plánuje vánoční trhy s programem

Vánoční trhy v Kroměříži nazvané Šťastné a veselé by se po letech, kdy je omezila opatření proti šíření koronaviru, měly uskutečnit v plné parádě. K vidění bude již na minulé Vánoce plánovaný videomapping a také koncerty dvou hvězd českého hudebního nebe – Davida Kollera a Anny K. Vánoční trhy se uskuteční na Velkém náměstí od 10. do 22. prosince 2022.

Velké náměstí opět rozzáří stylová světelná výzdoba zahrnující vstupní bránu, osm metrů vysoký světelný kužel symbolizující vánoční strom, nasvícenou kašnu a světelné nebe, které se rozprostře nad hlavami návštěvníků trhů. V sobotu 10. prosince trhy zahájí videomapping a večerní koncert Davida Kollera. Připraveny budou přibližně dvě desítky stánků se sortimentem zaměřeným na dobré jídlo a pití a na drobné zboží spojené s Vánocemi.

Chybět nebude ani oblíbený slaměný betlém či vánoční hrnečky. Po celých 13 dnů by trhy měl doplňovat i kulturní program, který kromě koncertů nabídne pohádky, dílničky, zimní kino, programy dětí ze základních škol i místních folklorních a pěveckých souborů. Jedním z hlavních lákadel pak bude na zlatou neděli koncert zpěvačky Anny K. Konkrétnější informace k programu i podobě vánočních trhů bude radnice zveřejňovat postupně v dalších týdnech.